SZÜLETÉSNAPI ÚJSÁG
Kortörténeti összefoglaló


Megrendelés:

Űrlapon

vagy

ajandekujsag@gmail.comszületésnapi újság - születésnapi újságok

                                                                       


Teljes születésnapi újság  

20.000,-Ft


A kortörténeti összeállítás részei:1. Napilapok, hetilapok

A megbízó által kiválasztott lapokat tartalmazza, 24 oldal terjedelemben.
A megbízó kézhez kapja az adott év napján, illetve héten megjelent
országos és megyei napilapok és hetilapok listáját,
és ezen lapok közül tud megjelölni négy kordokumentumot,

amelyből az összeállítás készül.
Lehetőség van egyes témák megjelölésére
(sport, autó, keresztrejtvény, recept, film stb.),
ebben az esetben az összeállítás ezen témákra is igyekszik majd összpontosítani.


2. Előlap vagy fedlap

Keményebb karton lapból készül az első oldal, amelyet alap esetben a fenti mintákból választhat ki.

Ezen bármilyen személyes üdvözlet, vagy versidézet megjeleníthető.

De lehetőség van arra is, hogy a megbízó fényképeket küldjön, amelyeket itt helyezünk el. Ugyancsak lehetőség van arra, hogy a megbízó maga tervezze meg e lapot, ebben az esetben az elkészített előlap kerül kinyomtatásra.


3. Kortörténeti összefoglaló

Az összeállítás ezen része segít eligazodni

a történelem adott időszakában,

áttekintést nyújt az adott esztendő

világpolitikai és belpolitikai helyzetéről,

e mellett érdekességként kitér az adott naptári napon történt eseményekre, és megemlíti a nap ismertebb szülötteit.


4. Napilapok, hetilapok

A megbízó által kiválasztott lapokat tartalmazza, 24 oldal terjedelemben.
A megbízó kézhez kapja az adott év napján, illetve héten megjelent
országos és megyei napilapok és hetilapok listáját,
és ezen lapok közül tud megjelölni négy kordokumentumot,

amelyből az összeállítás készül.
Lehetőség van egyes témák megjelölésére
(sport, autó, keresztrejtvény, recept, film stb.),
ebben az esetben az összeállítás ezen témákra is igyekszik majd összpontosítani.


5. Születésnapi cikk, Gólyahír

Igény esetén a kordokumentumok szövegkörnyezetébe szerkesztve fel lehet tüntetni az illető személy születéséről szóló értesítést, fényképet, de hosszabb cikk megjelenítése is lehetséges. Az anyakönyvi híradáshoz szükséges megadni a nevet és mindazon adatokat, amelyek a fogalmazáshoz szükségesek. A legjobb megoldás mégis az, ha a híradást a megbízó fogalmazza meg, ahogyan hosszabb cikk beillesztése csak ezen a módon lehetséges.


6. Családnév feltárás

Az összeállítás ezen része egyedi etimológiai és forráskutatást tartalmaz. A megadott családnév eredeti jelentésére, a szó kialakulásának folyamatára tér ki, továbbá tartalmazza az elsődleges középkori, újkori valamint anyakönyvi megjelenéseit, koncentrálva a megbízó által megadott földrajzi környezetre, megyére és településre. Az összeállítás ezen része akár családfakutatás megalapozására is megfelelő lehet, amennyiben a megbízó meg tudja adni a család ősi fészkét, tekintettel arra, hogy a XIX. századot megelőzően a nagy népmozgások nem voltak annyira jellemzőek, és a török utáni időkből is számos forrás maradt ránk.


7. Születési hely vagy egyéb település leírása

Itt a megbízó által megadott település történetének rövid bemutatása valósul meg másodlagos források alapján, kiegészítve primer forrásokban fellelhető térképekkel, képekkel, amelyek más forrásmunkákban többnyire még nem jelentek meg.


8. Hátlap - Tabló

Amennyiben a megbízó több családi vagy egyéb képet küld, akkor ezek elhelyezésére tablószerűen lehetőség nyílik az összeállítás hátlapján, amely keményebb kartonból készül


(Az ajánlott, elsőbbségi  postaköltség + 1500,-Ft, amelyet a megbízó áll, csomagként történő feladás esetén 1800,-Ft)
 

Az egyes részek leírása:

Születésnapi újság

 

A jelen szolgáltatás személyre szabott történettudományi kutatást, oktatást foglal magában. A megbízó úgynevezett szekunder források alapján áttekintést kap a megadott év eseményeiről kortörténeti összefoglaló útján, és kézhez kapja az általa kiválasztott primer forrást, amely lehet napilap, levéltári irat, illetve tetszés szerinti bármely más dokumentum.


születésnapi újság - születésnapi újságokA kortörténeti összeállítás lehetővé teszi, hogy az ünnepelt olyan kordokumentumokba tekintsen bele, amelyek már kinézetükkel is tanúsítják a születés évének korszellemét, divatját, ezen felül természetesen az aktuális hírek és cikkek teszik érdekessé.

 

A kivitelezés igyekszik követni az eredeti dokumentum formáját, mind színben, mind technikailag, így például egy-egy újság lapozható, kétoldalas, sárgás lapra készül. Külön kartonborítót biztosítunk, amelyen bármilyen dokumentum feltüntethető a megbízó kívánsága szerint.

 

Az összeállítást az adott személy születési idejének kortörténete teszi teljessé. Átvétel postai úton, illetve Budapesten személyesen.

ajandekujsag@gmail.com


 


Jogi tájékoztató:


 

Megbízásával Ön  teljeskörű meghatalmazást ad arra, hogy könyvtárak, intézmények, harmadik személyek előtt a magyar szerzői jogi törvényben szabályozott magáncélú másolat elkészíttetése tárgyában Ön helyett a jelen szolgáltatás nyújtója eljárjon.


A A Születésnapi újságokról

Számos cég foglalkozik ma Magyarországon születésnapi újság készítésével.  Elsőként mi, valamint az OSZK állt a megbízók rendelkezésére, majd egyre többen kezdték utánozni e szolgáltatást, több-kevesebb sikerrel. Van olyan vállalkozó, aki nem csak az alapszolgáltatást, de az egyéb kiegészítő termékeket is másolja rólunk.
A fenti szolgáltatások többségével ellentétben csak mi adunk teljes képet az adott történelmi időszakról. Önmagában az újságlapok nem vezetik be az ünnepeltet a korba, a híreket már nem tudja értelmezni. Ezért szükséges az a történelmi összefoglaló, amit a születésnapi újságban helyezünk el. Lehetőség van teljes évtizedeket leíró összefoglaló csatolására is. Ezen kívül a megyei ’helyi érdekű’ lapok már az ünnepeltet bevezetik szűkebb pátriájának történéseibe, a helytörténeti leírás pedig már átvezet a jelenbe. Az összeállítás követi az eredeti újság külalakját, mivel sárgított lapokra kerül kinyomtatásra, és oly módon kerül összeragasztásra, hogy az újság lapozgatása a születésnaposban az eredeti lap hatását keltse. A karton fedlapra és hátlapra az ünneplő közönség bármilyen képet és szöveget elhelyezhet, ami kinyomtatva egyedibbé teszi az összeállítást. Ugyanígy elhelyezhető a szövegkörnyezetben is kép illetve tetszőleges szöveg. A külön szolgáltatásként nyújtott családnév etimológia, vagyis a családnév jelentésének feltárása és a családra vonatkozó középkori és újkori források gyűjteménye szintúgy a gyűjteményes mű értékét emeli. Igény esetén a születésnapi újságot be is lehet köttetni kemény műbőr kötésbe, amely így jobban mutat. A születésnapi oklevél régies fogalmazásban tömören  képes visszaadni az ünnepelt élettörténetét, amely a merített papíron az utódoknak is örömet okozhat.
 

 

 

  


Választható fedlapok

fedlap 1 előlap 2előlap

Fedlap 4

Kortörténeti összefoglaló és kordokumentumok

összefoglalóujságok

Születésnapi újságcikk vagy Gólyahír

Születésnapi cikk

Családnév feltárás és település leírás

Etimológiai kutatásTelepülés kutatás

Hátlap- Tabló

Hátlap

 

.

related sites : site 1, site 2

Design provided by Free Web Templates - your source for free website templates